Bra saker att veta

Om ert boende

Här kan du som medlem få allmän information, samt ladda ner den senaste versionen av information som uppdateras allteftersom.

Har du förslag på något du vill se här? Kontakta i så fall gärna styrelsen.

Lägenhetspärmen

I samband med tillträde vill vi kunna ge dig så utförlig information som möjligt om föreningen och ditt boende. Och vi vill kunna uppdatera dokumenten på ett smidigt sätt när det behövs. Därför har vi satt samman nedanstående fyra dokument. Notera att denna dokumentation ersätter dokumentet ”Bopärm” som kom i samband med det ursprungliga tillträdet.

Det här dokumentet beskriver föreningen, fastigheten och dess funktioner. Här kan du även läsa om hur det är att bo i bostadsrätt, styrelsens roll, och hur saker och ting fungerar i allmänhet. Var noga med att läsa igenom detta för att bilda dig en uppfattning om hur lägenheten ska skötas, och vad som är ditt ansvar respektive föreningens ansvar. 

Det här dokumentet innehåller information om lägenhetens ursprungliga utrustning, inklusive beskrivningar, instruktioner och skötselråd.

Stadgarna är föreningens grundläggande regler och är en offentlig handling. Det är årsstämman som beslutar om stadgarna. Här hittar du den senaste versionen som godkänts av stämman.

Dessa regler är mer specifika i sin natur och uppförda med allmän trivsel och ordning i åtanke. Dom är viktiga att följa, och bryter du mot dessa regler kan du bli uppmanad av styrelsen att vidta rättelse.

Årsredovisning

Föreningens årsredovisning är en offentlig handling när den godkänts av den årliga stämman och registrerats hos Bolagsverket. Här kan du ladda ner den senaste årsredovisningen som godkänts och registrerats.

Övrig information och beskrivning av processer

Här kan du läsa/ladda ner information för att få reda på hur du går tillväga för att exempelvis installera laddstolpe eller ansöka om att få hyra ut din lägenhet i andra hand. All denna information är inte ännu klar, utan kommer allteftersom. Tills dess att informationen finns tillgänglig här kan du höra dig av till styrelsen direkt i dessa ärenden.

Knapp för mäklarbildKommer snart: Att installera laddstolpe

Här kan du läsa vad som gäller vid installation av laddstolpe.

Knapp för mäklarbildKommer snart: Att hyra ut i andrahand

Enligt föreningens stadgar och regler är det tillåtet att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Ladda ner detta dokument för att ta reda på hur du går tillväga och vad som gäller.

Knapp för mäklarbildKommer snart: Att beställa ny/extra nyckel

Det är möjligt att beställa extranycklar om det behövs. Hur det fungerar och vad som gäller kan du läsa i detta dokument.

Odlingslådor

Det finns 24st odlingslådor som medlemmarna kan nyttja för att odla i. Alla lägenheter har rätt till en låda, men om det finns lediga så är det helt ok att odla i flera. I Ordning- och Trivselreglerna kan du se vad som gäller för allas trevnad.

I ”planritningen” nedan kan du se vilka lådor som är lediga enligt den information som styrelsen fått in.

Som du kan se så är statusen okänd på vissa av odlingslådorna. Meddela styrelsen om du odlar i någon låda som enligt ovan är antingen ledig eller okänd. Och meddela styrelsen även om du har haft en låda men inte längre avser odla något i den. Var vänlig att städa ur odlingslådan om du avslutar din odling.

Vi uppdaterar detta en gång om året, men om en låda är ledig är det fritt fram att registrera sitt intresse och börja odla i den när som helst.

Klicka på snabb-knappen här för att uppdatera styrelsen om ditt användande, eller om du vill ansöka om en låda.