Information v.48

Hej grannar!

Nu har det snart gått ett år sedan vi fick tillträde till lägenheterna. Jag hoppas att ni alla har haft ett bra år och funnit er till rätta i era nya hem!

Ny förvaltning

En utmaning för styrelsen under 2023 har varit att få en övergripande förståelse för hur fastigheten och föreningen ska skötas. Och det gäller allt från felanmälan från medlemmar till generell skötsel och underhåll. Men vi har under sommaren och hösten tagit några ordentliga steg mot att förbättra detta. LUCO Fastighet har tagit över den tekniska förvaltningen, och kommer att ta över den ekonomiska förvaltningen från och med Januari 2024. Styrelsen hoppas med detta att vi snart ska vara ”i kapp”, och att vi kan komma in i en bekväm rytm.

Ni ska ha fått information i brevlådan om hur man anmäler fel. Och om ni har några gamla ärenden som ännu inte har återkopplats, lägg gärna in en ny felanmälan. Se kontaktsidan här på hemsidan.

Laddstolparna

Det har varit mycket värk att få dom första laddstolparna på plats. Komponentbrist gjorde att det drog ut på tiden då det inte fanns tillräckligt med laddboxar att tillgå. Och sedan var det fel på laddboxarna, vilket ledde till flera ominstallationer och förseningar. Den sista smällen var att det gröna bidrag som utlovades har fått avslag för samtliga kunder som köpt sin laddbox.

Mer info om detta hittar ni i utskicet som skickades via email eller brevlådan.

Skyffel och sopborste

Som ni kanske har märkt så finns numera en snöskyffel och sopborste i barnvagnsförråden. Dessa är fritt fram att låna ifall man behöver få bort snö runt sin bil eller fram till förrådet. Föreningen har avtal för snöröjning, men det gäller i regel inte den egna parkeringsplatsen.

Påminnelser och uppmaningar

Parkeringsavtalet

Några av er har fortfarande inte lämnat in parkeringsavtalet. Styrelsen kommer inom kort kontakta de berörda. Så om ni vill behålla er parkering, och inte har lämnat in ert parkeringsavtal, gör gärna det snarast genom att lägga det i Malin Eliassons (4-1302) brevlåda. 

Städningen i trappuppgångarna

Det har varit lite si-och-så med städningen, av och till under året. Vi hoppas även det ska bli bättre framöver under LUCO. Vi har ju mycket grus omkring fastigheten så det är svårt att undvika dra in en hel del smuts, men tänk gärna på att stampa av skorna på mattorna vid entrén, för att hålla det så rent som möjligt, så länge som möjligt.

Barnvagnsförråden

Styrelsen vill även påminna om att barnvagnsförråden är till för barnvagnar och för hjälpmedel till rörelsehindrade. Föreningen behöver även utrymme för förvaring och för fastighetens skötsel.

Medlemmars cyklar, leksaker med mera ska förvaras i förråden som hör till lägenheterna. Föreningen tar inget ansvar för sådana tillhörigheter och de kan komma att forslas bort utan förvarning vid städning.

Det var allt för den här gången!

-Styrelsen